vrijdag 1 maart 2024

Vrijdag 1 maart 2024

Hallo allemaal,

Hier zijn we weer met wat nieuws uit onze klas. Ondertussen is de maand maart alweer van start gegaan. De tijd vliegt. De voorbije week was best een drukke week. Hopelijk hebben de kinderen kunnen genieten van hun vrije woensdag.

Op maandag zijn we de dag gestart met een activiteit gelinkt aan ons nieuw thema, namelijk 'gevaar'. De kinderen gingen in groepjes van vier op bezoek in 'het huis' van familie 'Janssens'. Ze kregen de opdracht om te kijken welke gevaren er aanwezig waren in het huis. Ook was het belangrijk dat ze zochten naar dingen die wel veilig of goed waren. Vraag maar eens aan de kinderen wat ze allemaal ontdekt hebben in 'het huis van de familie Janssens'.











Op dinsdagvoormiddag gingen we samen met de klas van juf Sofie op bezoek bij de brandweer van Hasselt. Deze uitstap paste dus ook volledig in ons thema. Op de brandweer kregen we uitleg van brandweerman Stijn. Hij liet ons zien wat de job van een brandweerman allemaal inhoudt. Sommige kinderen zitten nu met het idee om later ook bij de brandweer te gaan werken. Leuk he 😊
























Tijdens de lessen van Nederlands werkten we deze week verder rond 'zender, boodschap, ontvanger'. 
Volgende week starten we met de nieuwe woordenschat.

Tijdens vrije tijd kwamen de volgende spelletjes terug aan bod: regenwormen, bevergang en blokus. Volgende week staan er nieuwe spelletjes op het programma.




Op vrijdagnamiddag gingen we tijdens knutselen terug aan de slag met het weven. Wat een werkje... Maar de resultaten gaan prachtig zijn.

Groetjes en een fijn weekend!

De regenboog


Geen opmerkingen:

Een reactie posten